Idézet

"Azokat kell szeretnünk, akiket az élet közvetlen közelünkbe hoz." (Jókai Anna)

Irodalom

Szerelem a kolera idején

2008.02.26. 11:19 | Dozsakert | komment

Filmajánló
A fél évszázadot átölelő mágikus és érzéki történet egy kolumbiai férfiról szól, aki több mint ötven évet vár az egyetlen igaz szerelmére. Javier Bardem játssza a telegráf hivatalnok és költő Florentino Arizát, aki egy szempillantás alatt beleszeret a helyi öszvérkereskedő lányába, Fermina Dazába (Giovanna Mezzogiorno), de a lány apja nem hajlandó gyermekét egy szegény hivatalnokfiúhoz adni, és szétválasztja őket.
Eleinte még levelek útján próbálják egymással tartani a kapcsolatot, de az évek múlásával a lány hozzámegy egy jómódú orvoshoz, Dr. Juvenal Urbino-hoz (Benjamin Bratt), aki sokat segít Cartageña városának a pusztító kolerajárvány legyőzésében. A pár évekre Párizsba költözik, és bár Fermina megfeledkezik volt szerelméről, Florentino sosem felejti el a lányt. Az időközben gazdag hajótulajdonossá váló férfi szíve türelmes, és akár egy emberöltőt is hajlandó Ferminára várni.
A Négy esküvő és egy temetés, valamint a Harry Potter és a Tűz Serlege rendezője, Mike Newell egy izgalmas, érzéki és komplex utazásra visz bennünket az emberi szív rejtett mélységeibe.

forrás: Index.hu

Címkék: film könyv irodalom szerelem nobel díj szerelem a kolera idején gabriel garcía márquez

süti beállítások módosítása