Idézet

"Azokat kell szeretnünk, akiket az élet közvetlen közelünkbe hoz." (Jókai Anna)

Irodalom

Kiengesztelődés: második kiadás

2007.11.27. 21:37 | Dozsakert | komment

A napokban jelent meg Bencsik János Kiengesztelődés című könyvének második kiadása a Magyar Könyvklub gondozásában. A politikus 2003 tavaszán feleségével együtt végigjárta a spanyolországi Szent Jakab utat. Ott tapasztalta meg, hogy mi a különbség szenvedés és fájdalom között.
Mikor megértette, hogy a szenvedésnek célja van, visszanyerte korábban felborult lelki egyensúlyát. Ekkor tett fogadalmat arra, hogy a Szent Jakab úthoz hasonló zarándokút jöhessen létre a Kárpát-medence két végpontját alkotó Mária-kegyhely, Mariazell és Csíksomlyó között.

A kettős állampolgárságról szóló sikertelen népszavazást követően gyalogszerrel tette meg a nyolcszáz kilométeres utat Tatabánya és Csíksomlyó között. Spanyolországi és csíksomlyói zarándoklatainak személyes tapasztalatait szubjektív útinapló keretében adta közre 2005 adventjén. A könyvből származó bevétel a Mária-út megvalósításának előkészületit segítette elő.

A most megjelent második kiadás bevétele a már megkezdett munka folytatását teszi lehetővé, melynek kereteit az időközben megalakult Mária Út Egyesület biztosítja. Az új kiadás "bemutatójára" november 30-án 18 órakor kerül sor a Budavári Nagyboldogasszony Plébánia épületében tartandó író-olvasó találkozón.

Címkék: irodalom bencsik jános zarándokút

süti beállítások módosítása