Idézet

"Azokat kell szeretnünk, akiket az élet közvetlen közelünkbe hoz." (Jókai Anna)

Irodalom

Sicko - film az egészségbiztosításról

2008.03.01. 23:16 | Dozsakert | komment

Dr. Linda Pino vallomása a filmben (részlet a filmből) - magyar felirattal

A filmről:
A két kifejezés, hogy "egészségügyi ellátás" és "vígjáték" aligha szokott ugyanabban a mondatban felbukkanni, de az Oscar-díjas rendező, Michael Moore, legújabb filmjében, a SiCKO-ban (gumikesztyűs) kéz a kézben haladnak egymás mellett.
A film több átlagos amerikai állampolgár ügyének bemutatásával nyit, akiknek életét szétzilálta, tönkretette – és néhány esetben bevégezte -, valamiféle egészségügyi ellátási katasztrófa, így nyilvánvalóvá válik, hogy a válság nem csupán azt a 47 millió polgárt érinti, akik biztosítás nélkül élnek, hanem azokat is, akik lelkiismeretesen fizetik járandóságaikat, ám a bürokrácia bármikor lesújthat rájuk is.
A rendező magával visz minket egy földkörüli útra, amely során olyan országokat látogatunk meg, mint Kanada, Nagy-Britannia és Franciaország, ahol minden állampolgár alanyi jogon részesül ingyenes egészségügyi ellátásban. Végezetül olyan mentőmunkásokat mutat be, akik immunrendszeri betegségekben szenvednek, ám az Egyesült Államokban megtagadják tőlük a megfelelő orvosi ellátást.

Címkék: film tb sicko egészségbiztosítás michel moore

süti beállítások módosítása